mandag den 6. februar 2012

Udenfor hagler det ned

I dag er der en voldsom blæst, kombineret med hagl og meget voldsom, nærmest tsunami-agtig regn. Jeg forblev inde døre det meste af dagen, læste og fik opdateret bloggen. Mine tanker gik ud til de tusindvis af hjemløse som har måtte kæmpe i regnen.

Igen i nat, forsøgte en mindre gruppe af hjemløse, heriblandt en højgravid kvinde, at søge ly i et nedlagt sportscenter i Rouf kvarteret, ejet af kommunen. Politiet fik et nys og smed dem hurtigt ud, men ringede dog efter en ambulance til den gravide kvinde. På en video fra i nat ser man politiets aktion, samtidig med at socialarbejdere fra kommunen smider de hjemløses ejendele ud i affaldscontainere. Hver nat er en kamp for de hjemløse her i byen, og den bliver bestemt ikke lettere af så voldsomt et uvejr.

Imens er et hospital i den nordlige by Kilkis, blevet besat af de ansatte sygeplejersker, sekretærer, hjælpere og doktorer. De har simpelt hen overtaget selve administrationen med hospitalet. I et kommuniké skriver de, at de ikke længere kan vente på det offentlige sundhedssystems problemer. Alle beslutninger bliver fra nu af taget af de ansatte på fællesmøder, og kun i nødsituationer vil de optage arbejdet, indtil de får de penge staten skylder dem, samt den samme løn som før den seneste ”sparerunde”. Hvis deres krav ikke bliver mødt, vil de tage yderligere foranstaltninger i brug, "i kampen for et frit sundhedssystem, for en omstyrtelse af regeringen og dens neo-liberale politik".

I regeringen øges presset fortsat fra EU, som forlanger at Grækenland gennemtvinger en ny række af meget strenge sparekrav. Forhandlingerne trækker ud, og tester igen og igen dem som i virkeligheden styrer landet, nemlig Den Internationale Valutafond (fra nu af IMF) og Den Europæiske Centralbank (fra nu af ECB). De absurde sparekrav er en forudsætning for godkendelsen af en ny redningspakke med ”nødlån” for 130 mia. euro og for udbetalingen af flere midler fra den første redningspakke fra 2010. Samtidig er det et krav, at alle betydende politiske partier i Grækenland accepterer og underskriver aftalen, så der er sikkerhed for, at de nye krav rent faktisk bliver efterlivet. Underskuddets terror, skaber igen grobund for undtagelsestilstanden og legitimerer den chok-politik som IMF og EU har startet, som tilsidesætter alle demokratiske beslutninger og som tvinger folk fra deres hjem og ud i ulykkelige og mørke fremtidsudsigter.
I morgen, tirsdag, er der indkaldt til endnu en 24-timers generalstrejke, som svar på regeringens nye spareplaner. Der er en bredt-indkaldt demonstration på Syntagma-pladsen som starter kl. 11. 

To be continued… 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar